Singles die via een datingsite op zoek zijn naar een leuke date maken hun eerste selectie vrijwel altijd op de profielfoto's van andere vrijgezellen. Ook voor je eigen profiel geldt daarom dat de juiste profielfoto's een enorm verschil kunnen maken in het aantal reacties dat je zult ontvangen. Wat voor foto's gebruik je dus het beste op een datingsite?

Gebruik altijd meerdere foto's

Beperk je niet tot slechts een enkele foto op je datingprofiel. Want ook al is het naar jouw idee je perfecte foto, het is altijd beter om jezelf in meerdere situaties, houdingen en outfits te showen. Dan krijgen andere singles namelijk in korte tijd een veel beter beeld van je. De beste combinatie is die van een foto van alleen je gezicht plus een of meer foto's waar je hele lichaam op staat. Het is prima om voor een aantal van de foto's te poseren, maar veel mensen vinden het leuk om je ook in actie te zien, bijvoorbeeld terwijl je jezelf bezighoudt met je favoriete sport of hobby.

Laat zien wie je echt bent

Wanneer je nooit make-up draagt heeft het weinig zin om speciaal voor je  profielfoto's je hele gezicht dicht te plamuren. En wanneer je nooit in een driedelig pak loopt is het ook niet zinvol om dat wel aan te trekken voor op je datingprofiel. Aangezien dat niet is wie je echt bent heeft het weinig nut om op die basis op zoek te gaan naar een relatie. Blijf liever jezelf, kies de mooiste kleren uit je bestaande garderobe en durf te laten zien wie je echt bent.

Zorg dat de foto's vooral om jou draaien

Het is vaak geen goed idee om teveel groepsfoto's te gebruiken op je datingprofiel. Ten eerste vinden je vrienden of vriendinnen het misschien wel helemaal niet leuk om op een datingsite terecht te komen, maar er zal ook eerder verwarring ontstaan over wie jij nu eigenlijk bent op de foto. Een enkele groepsfoto kan wel positief werken, want daarmee laat jij je sociale kant ook zien op je profiel. Maar let wel op dat het niet teveel afleidt. En let op: wanneer je op de foto staat met mensen die als aantrekkelijker beschouwd kunnen worden zal dat eerder tegen dan voor je pleiten.

Kijk in de camera

Voor vrouwen geldt dat ze het beste recht in de camera kunnen kijken. Een positieve uitstraling is belangrijk, toon dus op zijn minst een glimlach maar nog liever een stralende lach. Mannen zoeken namelijk vrouwen die ze een goed gevoel geven. Ook voor mannen is naar de camera lachen een uitstekende keuze, maar veel vrouwen voelen zich ook aangetrokken tot mannen met een ietwat onbereikbare uitstraling. Je kunt als man dus ook prima op de foto staan terwijl je met een geconcentreerde blik in de verte tuurt.

Voeg een beschrijving toe

Wanneer de datingsite de optie biedt om een extra beschrijving aan de profielfoto's toe te voegen is het slim om daar gebruik van te maken. Daarmee trek je de profielfoto's meer naar je (ook heel belangrijke) profieltekst toe. Zo kun je bijvoorbeeld een op het oog vluchtig genomen vakantiekiekje meer inhoud geven door kort te vertellen waar de foto is genomen en waarom je die plek zo leuk of bijzonder vond.