Zodus. Je ging onlangs met hem of haar op die eerste date - en je hebt er een goed gevoel bij. De sfeer was gezellig, de conversatie viel niet stil - en er was ongetwijfeld voldoende oogcontact om de spanning erin te houden. Misschien kreeg (of gaf) je zelfs een veelbelovende kus bij het afscheid vooraleer jullie wegen scheidden.

We geven het niet graag toe, maar jammer genoeg zit er achter ‘dating’ geen exacte wetenschap. De perfecte date? Die bestaat niet - we vinden tenslotte allemaal iets anders leuk. Bovendien vindt niet iedereen dezelfde eigenschappen aantrekkelijk - en hebben we allemaal andere verwachtingen van zo’n eerste date.

Dus. Je bent misschien al jarenlang bevriend met je BFF. Eén oogopslag vertelt jou wat hij/zij denkt, jullie hebben honderden inside jokes en zijn niet van elkaars zijde weg te slaan. Wauw. Wat een mooie relatie. En… misschien zelfs voeding tot iétsje meer dan enkel vriendschap? Het kan allemaal, natuurlijk.

Ga jij binnenkort op eerste date en kijk je er ontzettend naar uit? En terecht! Niks zo spannend als een eerste date, die eerste spanning en misschien zelfs… die eerste kus? En toch… toch wordt zo’n eerste date vaak beschouwd als een ‘drempel’ om te overwinnen - en leeft er vaak de angst dat het wat ongemakkelijk zal worden.

Wanneer je je klaarmaakt voor je eerste date, is er ontzettend veel om rekening mee te houden. Hoe je haar zit, welke kleren je draagt, waar je heen gaat, welk geurtje je opdoet, … er zijn zo ontzettend veel dingen om rekening mee te houden wanneer je een goede indruk wil maken.

Oké, eerst en vooral… is het oké om te kussen op die eerste date? Wel, als je het aan ons vraagt, zéker wel. Maar het is wel belangrijk om weten dat het altijd zal afhangen van de algemene mood van de date. Onthoud daarom: ga niet op date met de veronderstelling dat dit zal eindigen in een kus.