Als je op zoek bent naar de liefde online, is uw profiel belangrijk. Natuurlijk heb je boeiende foto's nodig, maar degenen die op zoek zijn naar een echte relatie zullen verder kijken dan een mooi gezicht om erachter te komen waar je profiel over gaat. Het zou leuk zijn als iedereen je het voordeel van de twijfel zou kunnen geven en magisch zou zien wat een fascinerende, unieke en liefhebbende persoon je bent, maar dat is niet hoe online dating werkt.

… en geloof ons: deze zijn érg handig om rekening mee te houden. Barmannen (en -vrouwen, natuurlijk) zien en horen tenslotte heel wat meer dan wat jij op het eerste zicht zou denken. Ze aanschouwen het allemaal: de goede dates, de ongemakkelijke dates, de slechte dates, de dates die niet komen opdagen en de afschuwelijke dates.

Zodus. Je nam onlangs eindelijk de stap, na veel gezeur van je vrienden misschien, en je maakte dat online dating profiel aan. Je stak er hoogstwaarschijnlijk best wat tijd in (alé, of niet, natuurlijk), je koos bewust je profielfoto uit en je zwierde het hele handeltje online. Vervolgens ging je naarstig aan de slag met selecteren wie jij persoonlijk wel interessant vindt.

Ben je volop aan het daten - en dus nog altijd lustig en boordevol goede moed op zoek naar mister of miss right? Dan zijn er heel wat dingen om rekening mee te houden. Je gaat misschien op zoek naar hobby’s en interesses, vraagt wat het carrièrepad inhoudt, onderzoekt of hij/zij van katten of van honden houdt, en polst naar of hij/zij nu wel of niet van koriander houdt… Zucht. Vermoeiend, nietwaar?

Ga je binnenkort eindelijk nog eens op date - maar maak je je al zorgen over wat je allemaal gaat vertellen? Wel, je weet wat ze zeggen: voorbereiding is het halve werk! Maareuh… In plaats van je zorgen te maken over wat je allemaal wél gaat zeggen, hou je beter rekening met zaken die je best niét zegt (of doet) tijdens die eerste date.

Of het nu jullie eerste date is, vijfde date is - of jullie misschien al jaren samenzijn en nog eens willen investeren in een gezellige date night, het is altijd fijn om een gezellige conversatie te hebben die gewoon rustig kabbelt en interessant blijft. Maar, ja. Hoe hou je de conversatie nu eigenlijk interessant?

… wedden dat jouw foto erbij zit? Wij gingen onlangs op uitgebreid onderzoek uit op onze favoriete datingapps en swipeten er wellustig en vol goesting op los. Niet voor onze eigen plezier, uiteraard. Neen; puur journalistiek onderzoek. Wij hadden tenslotte een doel. Zoveel mogelijk profielen bewonderen - om vervolgens een gefundeerde uitspraak te kunnen doen over alle verschillende soorten profielfoto’s.