Het is bij online daten net zoals met daten zonder het internet; er zullen altijd wel bepaalde angsten of twijfels zijn. Het is natuurlijk bijzonder spannend om voor het eerst iemand te ontmoeten die jou heel leuk lijkt.

De zenuwen spelen je soms parten. Gelukkig is zijn er verschillende manieren om hier minder of zelfs geen last van te hebben.

Stap buiten je comfort zone

Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om iets nieuws te doen. Als dit je eerste keer is dan is dat helemaal goed te begrijpen. Maar het is natuurlijk wel de voorbereiding op iets nieuws, je nieuwe date. Zet deze stap en merk dat je veel meer aankunt dan je had gedacht.

Noteer de positieve dingen

Als je deze stap hebt gemaakt, wat voel je dan? Misschien ben je trots of heb je een vreugdevol gevoel over je heen gekregen. Om dit gevoel eens goed vast te kunnen leggen is het een tip om dit op te schrijven. Je doet het immers voor de goede gevoelens. Naast deze positieve dingen is het goed om te noteren wat je ervan kunt leren. Hierdoor weet je dat jouw grenzen goed te verleggen zijn.

Weet wat je angsten zijn

Er zijn ongetwijfeld nog angsten over. Probeer deze eens op te schrijven. Maak bijvoorbeeld een lijstje. Waar ben je nou echt bang voor? Maar nog belangrijker; schrijf op wat er inwendig gebeurt als je die dingen meemaakt. Zo kan je van een afstand ernaar kijken om te zien of deze gedachtes ook gegrond zijn. Leer ernaar te kijken en bedenk jezelf wat je kunt doen om beter met die angstige gevoelens om te gaan. Als je gaat daten dan wil je hier natuurlijk geen last van hebben.

Het zal misschien niet meteen lukken, maar als je hiermee bezig gaat zal het ook tijdens het daten een heel stuk gemakkelijker gaan. Uiteindelijk zit jij dan lekkerder in je vel. En dat zal je date ook opvallen.

Wees eerlijk tegenover je date

De online afspraak met een man of vrouw die nu een echte ontmoeting is geworden is niet alleen voor jou spannend. Ook de ander zal dit zo ervaren. Door eerlijk tegenover je date te zijn, zal deze zich wellicht ook gaan openen. Op die manier kunnen jullie samen goed het spreekwoordelijke ijs breken. Je zult merken dat vanaf moment een afspraakje steeds gemakkelijker gaat lopen.

Uiteindelijk is het altijd lastig om met je dating angsten om te gaan. Ook als het online is. Maar weet dat als jij uit je comfort zone durft te treden je al een heel erg grote stap voorwaarts hebt gemaakt. Na de eerste keer zal het steeds gemakkelijker verlopen. Voor je het weet heb ook jij het online daten volledig onder de knie.

Wees dus vooral niet bang om die uitdaging uit te weg te gaan. Dat op zich is al het overwinnen van een dating angst. Je kunt je trots voelen en daarnaast leer je ook nog eens heen heleboel van jezelf.