Online daten is heel erg spannend maar vooral ook leuk om te doen. Zo kun je met meerdere mensen tegelijk chatten en een beetje contact houden. Ook kun je bijvoorbeeld je zoekresultaten filteren om iemand bij jou in de buurt of in de regio te vinden.

Ben je op zoek naar ideeën of tips voor het maken van een afspraakje? Wij hebben een ervaringsdeskundige gesproken die wat online datingtips voor jullie heeft gegeven.

Begin je online dating zoektocht rustig

De ervaringsdeskundige geeft als eerste tip aan dat je rustig moet beginnen. Inschrijven om zo snel mogelijk iemand te vinden is nooit goed. Dan ga je te gehaast aan het werk en zal je eigenlijk niet vinden wat je zoekt. Alleen zijn is natuurlijk nooit leuk. Maar als je wanhopig lijkt zal je uiteindelijk toch al snel genoegen nemen met iemand waar je anders niet voor zou vallen. Heb dus geduld. Uiteindelijk komt die persoon waar je een klik mee hebt heus wel voorbij.

Stel de juiste vragen op het juiste moment

Op je zoektocht is het erg belangrijk om de juiste vragen te stellen. Als je online in gesprek raakt wil je meer over die persoon te weten komen. Hobby’s en werk zijn dingen waar je natuurlijk naar vraagt. Heeft iemand kinderen of anders een kinderwens? Dat zijn juiste vragen maar let er wel op dat je die niet direct aandraagt. Dit kan iemand namelijk afschrikken. Stel je voor dat je tijdens een avondje uit iemand probeert te versieren en je begint daar gelijk over. Precies, dat doe je niet. Leer de persoon eerst kennen. Hoe zitten ze in elkaar, wat vinden ze leuk om te doen etc. etc. Uiteindelijk kom je op steeds meer vertrouwelijk gebied en komt het moment voor de meer intiemere vragen vanzelf.

Stel jezelf bij online daten ook open

Vragen stellen is dus belangrijk. Maar antwoord geven op vragen en het delen van dingen uit je eigen leven is minstens zo belangrijk en zelfs essentieel, zo geeft de ervaringsdeskundige aan. En daar is natuurlijk wel iets voor te zeggen. Want net zoals jij op zoek bent naar iemand, is dat voor de ander hetzelfde. In een relatie wil je elkaar goed leren kennen. Het is leuk als jij voelt dat er een klik met iemand is. Echter dient de ander die klik ook te hebben, wil  je kans van slagen hebben. En ook hierbij geldt dat je alles op de juiste momenten moet delen. Loop dus niet te hard van stapel.

Doe net of je bij elkaar aan tafel zit

Wat veel mensen weleens willen vergeten, is dat je gewoon met een echt persoon in gesprek bent. Online vallen vaak wat remmingen weg. Dat komt doordat je elkaar niet in levende lijve ziet. Stel je daarom voor dat je met elkaar aan tafel zit. Net als bij een afspraakje voordat er online dating bestond. Je zult merken dat je de ander op die manier met veel meer respect gaat behandelen en dat je elkaar veel beter zult leren kennen.

Het lijken misschien dingen die je logisch vindt. Toch worden dit soort dingen nog wel vergeten. En online daten is wellicht makkelijker omdat je elkaar nog niet echt ziet. Maar juist daarom is het belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Als je dit doet, net als in het echte leven, zal de live ontmoeting uiteindelijk een heel stuk aangenamer zijn. Daarnaast is de kans van slagen veel groter omdat jij je wellicht toekomstige partner op een respectvolle manier hebt behandeld.

Houd je zelf dus rustig, stel de juiste vragen op de juiste momenten en stel jezelf open. Het belangrijkste bij een relatie is openheid en eerlijkheid. En op die basis zou het zomaar uit kunnen bloeien tot iets langdurigs en fijns. In ieder geval veel succes en plezier gewenst!