Het online daten is een enorm goede uitkomst. Niet alleen voor mensen die gewoon single zijn. Ook voor mensen die uit een lange relatie komen is dit een goede plek om het weer op te pakken.

Online daten om er weer in te komen

Als je uit een langdurige relatie komt is het vaak moeilijk om weer met daten te beginnen. Je hebt heel lang je leven met één persoon gedeeld en dat is ineens weg. Jullie zijn uit elkaar en na een tijdje wil je toch weer gaan daten. Maar gewoon op iemand afstappen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Helemaal niet nadat je lang in een relatie hebt gezeten. In dat geval is online daten om er weer in te komen een geweldige oplossing.

Je kunt namelijk op afstand met mannen of vrouwen praten, zonder dat er ongemakkelijke stiltes vallen. Veel mensen zijn online veel losser. Dat komt door een soort anonimiteit die plaatsvindt als je op het internet contact met mensen maakt.

Begin rustig aan

Als je opnieuw gaat daten is het belangrijk om rustig aan te beginnen. Doordat je een poging waagt om online iemand te ontmoeten is dat nog gemakkelijker. Begin gewoon met op je gemak op zoek te gaan. Even browsen als het ware. Als je dan een profiel bent tegengekomen die je wel interessant lijkt, stuur je een bericht. Je kunt het bij een beetje chatten houden. Maar het langzaam uitbouwen kan natuurlijk ook. Uiteindelijk ben je daar geheel vrij in. Omdat het via het internet gaat voel jen iet direct die dwang om steeds een stapje verder te gaan. Begin dus rustig aan en krijg het gevoel van daten weer een beetje te pakken.

Kom niet wanhopig over

Hoewel je rustig aan begint wil dat niet zeggen dat je dan alles direct goed doet. Sommige mensen zijn nou eenmaal niet zo goed in het verbergen van dingen. Dat wil zeggen, ze lijken vaak wanhopig. Dat is niet expres, maar komt door bepaalde vragen die gesteld worden.

Veelal is het dan direct overgaan op vragen over kinderwensen of samenwonen. Houd in gedachten dat de ander ook gewoon aan het aanvoelen is. De klik zal er een stuk minder snel zijn als je direct vraagt wanneer jullie elkaar kunnen ontmoeten. Laat het natuurlijk gaan, dan komt de rest vanzelf. Haastige spoed is zelden goed is niet voor niets een vaak gebruikt gezegde.

Profileer jezelf zoals je bent

Als je online wilt gaan daten dan moet je uiteraard een profiel aanmaken. Zorg ervoor dat je op je profiel ook echt zoals jezelf overkomt. Het is natuurlijk leuk om even een ego-boost te krijgen door een foto van een veel knapper persoon neer te zetten.

Vooral als je uit een lange relatie bent gekomen. Maar uiteindelijk zal er iemand zijn waar je een klik mee hebt. En als dat op een nepprofiel gebaseerd is dan loopt dit verkeerd af. Voor beide partijen. Wees eerlijk, dat is voor jezelf ook echt het allerbeste.

Uiteindelijk kan je dus gemakkelijker weer met daten beginnen na een lange relatie als je het online doet. Bouw je zelfvertrouwen weer op en merk snel dat er meer partners voor je kunnen zijn dan je wellicht voor mogelijk hebt gehouden.