Als je gaat daten dan is het heel fijn als je ook iemand vindt waar je een klik mee hebt. Maar dat is niet altijd het geval. Het kan ook gebeuren dat je een blauwtje loopt. En als dat meerdere keren achter elkaar gebeurt, kan je zelfvertrouwen wegzakken. Gelukkig is er dan nog de online datingwereld.

Het kan heel erg goed voor je zelfvertrouwen werken als je via een datingsite gaat daten.

Veel mensen om mee af te spreken

Zo zijn er veel mensen om mee af te spreken. Als je niet online iemand zoekt dan is het vaak op één persoon gericht. Maar op een website is iedereen op zoek. En door met veel mannen of vrouwen te chatten zal je zelfvertrouwen gaan groeien. Vooral als men contact met jou heeft gezocht.

Het kan heel erg goed voor je zelfvertrouwen zijn als er meer mensen met je praten. En omdat de spanning weg van elkaar zien er niet is, ben je veel vrijer. Je kunt je wat meer jezelf zijn, direct al.

Online daten biedt meer mogelijkheden

Als je gaat online daten dan is er veel mogelijk. Zo kan je op zoek gaan naar een leuke date ergens buiten je eigen omgeving. Vaak als mensen niet online een afspraakje zoeken dan is het dicht bij huis. Daar waar je meestal in het weekend wat gaat drinken bijvoorbeeld. Je kunt veel meer vrijheid creëren als je buiten je eigen regio gaat daten. Je krijgt hierdoor niet het gevoel dat iemand je kent.

Dat zorgt ook weer voor een soort vrijheid en dat is erg goed voor je zelfvertrouwen. Veel mensen zoeken daarom vaak contact met mensen die verder weg wonen. Als je meer vertrouwen hebt gekregen dan heb je ook weer meer lef om het dichterbij te gaan zoeken.

Zelfvertrouwen door eigen controle

In de “gewone wereld” daten zorgt voor remmingen. Helemaal als je elkaar nog niet zo goed kent. Je zegt wat minder snel nee als iemand wat met je wil gaan drinken bijvoorbeeld.

Als je online met iemand spreekt heb je het heft in eigen handen. Eigen controle dus. En je bent veel sneller geneigd om iets een halt toe te roepen. Gaat het je te snel? Een contact is zo verbroken. En wil je even wat afstand bewaren? Je hoeft alleen maar offline te gaan. Door de controle te hebben zal je zelfvertrouwen ook groeien. Vooral ook omdat een eventuele partner aan de andere kant van de digitale lijn dat vaak wel kan waarderen. En zo kan iets zomaar tot iets mooiers uit gaan groeien.

Steeds meer mensen gaan online daten en natuurlijk niet alleen om zelfvertrouwen op te doen. Maar als jij jezelf zo op de markt kunt zetten en mooie complimenten kunt ontvangen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Ook dat is goed voor je ego en eigenwaarde. Uiteindelijk heb je weer genoeg vertrouwen in jezelf en het daten dat je vanzelf de stap weer wilt en durft te maken naar een echte afspraak. Want dat is waar je natuurlijk voor wilt gaan.

Een blauwtje lopen doet iedereen wel een keer. En zelfs meerdere keren. Dat is iets waar je veel van op kunt steken. En het ligt vaak eerder aan de ander dan aan jezelf. Laat je niet gek maken en ga gewoon lekker door met daten. En wat vooral belangrijk is; geniet er van. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter de reacties van potentiële afspraakjes zullen zijn.