Vrouwen (en mannen) over de hele wereld vragen het zichzelf af: wat moet ik doen om hem optimaal te verleiden - en hoe maak ik mezelf onweerstaanbaar voor hem? Wel, het heeft allemaal te maken met de juiste gedragingen en hoe jij overkomt bij hem. Wij gingen op zoek naar dé vijf eigenschappen die mannen het meest aantrekkelijk zouden moeten vinden in een potentiële partner - en kwamen al snel op volgend lijstje terecht.

Goed nieuws, trouwens: dit zijn geen moeilijke ‘zaken’ om te doen! Dus prent ze goed in je geheugen en hou er rekening mee op je volgende date. Enneuh… laat ons zeker weten of onze tips succes hadden! Hier gaan we...

#1 Wees zelfzeker

Weer zo’n cliché, nietwaar? Maar geloof ons: het is er één met een reden. Zelfvertrouwen is gewoon echt aantrekkelijk: niets leuker dan op stap gaan met iemand die weet wat hij/zij waard is - zonder enige twijfel of onzekerheid. En dat ligt niet enkel aan het geloof in jezelf en je eigen capaciteiten die je dan uitstraalt, maar ook het optimisme dat daarbij komt kijken. Wanneer je zelfzeker rondloopt, straal je ook een zekere liefde voor het leven uit: je communiceert onbewust dat je zoveel vertrouwen in jezelf en je leven hebt, dat je bijna wéét dat alles vroeg of laat wel goedkomt.

Echt waar, geloof ons: wanneer je de gulden middenweg vindt tussen zelfzeker en arrogant (pas hier zeker mee op), dan kan jij er zeker van zijn dat je je date op zijn minst zal intrigeren. Da’s al de moeite, niet waar?

#2 Wees vriendelijk

Vriendelijkheid is tegenwoordig een kwaliteit die niet meer al te evident is - en onbewust gaan we er steeds meer naar op zoek. Laat die resting bitch face dus maar thuis - en stel jezelf open op. Je wil dat je date weet dat het ‘oké’ is om jou aan te spreken en dat je volledig open staat voor vragen, discussie en een goed gesprek.

Ga nu natuurlijk niet overdreven vriendelijk en geïnteresseerd doen wanneer je het zelf nog niet écht voelt. Je wil hem niet doen denken dat je ‘gemakkelijk’ bent. Zoek dus naar die perfecte balans tussen benaderbaar en mysterieus. Da’s altijd een winnende combinatie!

#3 Wees je bewust van je omgeving

Ben je op een feestje? Dan is het interessant om je omgeving wat in de gaten te houden - en hier en daar oogcontact te maken met diegenen die jou interesseren. Want wanneer jij té zeer opgaat in een conversatie, dan is de kans groot dat je heel wat interessant potentieel misloopt… dan dat zou zonde zijn, nietwaar? Verdeel daarom je aandacht tussen je huidige gesprek - en tussen al die andere interessante mensen in je buurt. Ga nu natuurlijk niet knipogen naar iedereen die jou passeert: je wil niet overkomen als iemand die wanhopig is. Wees discreet, mysterieus en benaderbaar - zonder gemakkelijk over te komen.

#4 Geef sporadisch een subtiel complimentje

We houden allemaal van complimentjes, da’s een feit. Maar ondanks dat dat zo is, is het toch niet altijd even gemakkelijk om complimenten te geven op de juiste manier. De ‘kunst’ van het complimenteren, is tenslotte subtiel en zo delicaat als een bloemblaadje. Vanaf je er nog maar het minste ‘over’ gaat, kan de volledige vibe verpest zijn en kan je als een creep, of als iemand wanhopig en gemakkelijk, overkomen. Hou het daarom luchtig en kleinschalig - en maak het niet te groots en bombastisch. Want da’s gewoon awkward voor iedereen…

#5 Luister

Iedereen wordt graag gehoord. Hou hier dan ook rekening mee: en stel jouw luisterend oor geduldig op. Niet enkel vrouwen worden tenslotte graag gehoord en begrepen - bij mannen in dit net hetzelfde. Wanneer je aantoont dat je hen hoort, zal je hier meteen wat extra punten mee scoren. Luister naar wat ze zeggen, stel bijvragen, ga misschien een vriendelijke discussie aan om meer te weten over hun mening en vanwaar die komt, … Geloof ons: jij als goede luisteraar, zal jou minstens even onweerstaanbaar maken als die ene mooie jurk of die geweldige grap.