Als je op zoek bent naar de liefde online, is uw profiel belangrijk. Natuurlijk heb je boeiende foto's nodig, maar degenen die op zoek zijn naar een echte relatie zullen verder kijken dan een mooi gezicht om erachter te komen waar je profiel over gaat. Het zou leuk zijn als iedereen je het voordeel van de twijfel zou kunnen geven en magisch zou zien wat een fascinerende, unieke en liefhebbende persoon je bent, maar dat is niet hoe online dating werkt.

Een dating profiel dat niet veel zegt of de verkeerde dingen zegt, zal over het hoofd worden gezien door de mensen waarmee u echt contact wil komen. Er zijn veel singles online. Als je hoopt iemand van hen te ontmoeten, praat dan met hen, niet met de massa!

Geef een momentopname van wie je bent, hoe je je leven leid en de relatie die je zoekt.

Je profiel moet beginnen met het beschrijven van je meest prominente en positieve karaktereigenschappen. Ben jij grappig? Uitgaand? Creatief? Trouw? Afhankelijk? Intellectueel, nieuwsgierig? Kies 3 of 4 karaktereigenschappen die uw persoonlijkheid het beste beschrijven. Vraag ook uw vrienden om hulp hoe ze jou zouden omschrijven.

Vergeet niet ook te vermelden waar u om geeft. Gebruik niet je werk om je te beschrijven en verder te gaan. Het is geen cv en je werk moet weinig aandacht krijgen. Als je van je werk houdt, zeg het dan. Maar nog belangrijker, waar ben je gepassioneerd over? Ben je het meest geïnteresseerd in het maken van muziek? Anderen helpen? Een professionele surfwedstrijd winnen of zwerfhonden redden? Wil je nieuwe talen leren of wil je reizen maken, zeg dat dan!  Mensen met dezelfde interesse zullen dat geweldig vinden.

Ten slotte, wees eerlijk over wat u zoekt. Vertel niet dat u een toegewijde relatie wilt hebben, of uw verlangen naar het tegenovergestelde! Denk eraan - u wilt de mensen aantrekken die zoeken naar wat u zoekt. Als je een relatie wilt, zeg dat dan!

Wie wil je ontmoeten - het karakter, niet de kenmerken.

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Vergeet niet te zeggen wie je wilt ontmoeten in je profiel, zonder al te specifiek te klinken over hun kenmerken. Vermeld niet de hobby's, lengte, lichaamstype, opleiding en interesses van uw ideale partner.

Wanneer je je op karakter concentreert, ben je specifiek in je waarden, die resoneren met gelijkgestemde mensen. Als je je concentreert op eigenschappen, riskeer je oppervlakkig, rigide of overdreven kieskeurig te klinken. Dit zijn geen aantrekkelijke eigenschappen!

In plaats van het kenmerk 'fit lichaam' te specificeren, moet u bijvoorbeeld de karaktereigenschap 'actief' of 'gezondheid en fitheid waarderen' vermelden. Het eerste voorbeeld gaat over een uitkomst (fit lichaam), het laatste gaat over een manier van leven (actief zijn en voor jezelf zorgen). De eerste sluit mensen uit die niet iemand willen die zich te veel bezighouden met uiterlijk (zelfs als zijn ze fit), en de laatste omvat die fitte mensen die meer om het oppervlakkige geven.

Vergeet niet - je bent je profiel al begonnen door te zeggen wie je bent en waar je van houdt - als iemand nog steeds leest, zijn ze al geïntrigeerd door jou en waar je om geeft. Als je echt iemand wilt ontmoeten die van zeilen houdt omdat zeilen je passie is, is die persoon die ook van zeilen houdt al verslaafd zodra ze lezen dat zeilen je passie is! Als ze zeilen haten, het water haten en zeilers haten, zijn ze al weg.

Tonen, niet vertellen.

Wanneer u schrijft over wie u bent en hoe uw leven is, moet u de lezer laten zien hoe dat eruit ziet in actie. Je probeert de juiste mensen naar je toe te trekken, en om dat te doen moet je specifiek zijn.

Veel mensen zeggen bijvoorbeeld in hun profiel dat ze graag reizen. "Reizen" kan van alles betekenen, van een reis naar Disneyworld tot het wandelen in de Ardennen tot een cruise op de Middellandse Zee tot een luxe safari in Kenia. Ga er niet vanuit dat de lezer gaat weten in welke van deze reizen je geïnteresseerd zou zijn!

Praat over je favoriete reisbestemmingen, je droomvakantie of de beste reis die je ooit hebt meegemaakt - de persoon die van je reis houdt - of er door geïntrigeerd is - zal er nota van nemen!

In plaats van te zeggen "Ik hou van plezier maken", zeg ik "Ik hou van plezier maken - mijn ideale weekend omvat bowlen, een Netflix-binge en een pannenkoekenbrunch." Dat is niet het idee van iedereen, maar als het idee van jou is - schrijf het in je profiel!

Als een van je bepalende waarden loyaliteit is, laat dan zien hoe dat eruit ziet in je leven. Ben je de grootste cheerleader van je partner als je verliefd bent? Kijk naar je leven voor concrete voorbeelden!

Laat het negatieve weg.

Het verbaast me hoeveel mensen hun kostbare dating profiel gebruiken om te praten over wat ze niet willen of over hun cynisme, bitterheid of pessimisme.

Negativiteit is zo niet sexy!

Negatief zijn in je dating profiel komt niet goed over.