Online dating, het is tegenwoordig precies niet te vermijden als je single and ready to mingle bent. Het klinkt dan ook erg aantrekkelijk: je maakt een leuk profieltje en kan daten waar jij dat wil: op straat, in de tram, voor de televisie.

Elke swipe naar rechts zorgt voor een egoboost - en jij kan naar hartelust die smooth oneliners oefenen vooraleer je het allemaal in ‘t echt moet doen.

Maareuh… Zorg je wel eerst dat je een aantrekkelijk dating profiel hebt? Dit is tenslotte jouw online visitekaartje - en hetgeen dat ervoor zorgt dat al die potential dates wel degelijk naar rechts swipen. Maar, wat is nu wél done en niet done in zo’n profiel? Wel, ook hier bestaan ook niet écht vaste regeltjes voor. Maar we kunnen je wél vijf handige tips meegeven om in het achterhoofd te houden. Ready? Set. Swipe!

#1 Wees niet al te veeleisend

Erg belangrijk. Het komt tenslotte vaak voor dat mensen nogal in detail gaan op hun eigen profiel wanneer het ‘de perfecte man/vrouw’ betreft. Met andere woorden: ga niet te zeer in details bij de ‘ideale beschrijving’ van jouw perfecte match. Dit zal tenslotte voor veel onzekerheid bij geïnteresseerden zorgen - waardoor ze misschien niet meer naar rechts zullen ‘durven’ swipen. Zonde, nietwaar?

Probeer het anders eens zo: in plaats van je profiel over ‘de andere’ te laten gaan, laat je dit het best over jezelf gaan. Wat zijn je interesses, je job, je favoriete dier? Je zal verrast zijn door het aantal positieve swipes als gevolg hiervan!

#2 Laat de negativiteit even thuis

Ben jij een echte moppersmurf? Geen probleem - maar dat is niet per se het eerste wat mensen van jou moeten weten, denk je ook niet? Ga daarom niet meteen delen wat je ‘haat’ of ‘verafschuwt’, zelfs als het over koriander of ananas op je pizza gaat. Probeer het altijd om te draaien - en te praten over de dingen die je wél leuk vindt: basilicum, bijvoorbeeld, of chicken bbq pizza! Daar zullen véél meer mensen op reageren - en zich bijgevolg kandidaat stellen voor een beetje aandacht van jou. Goed gedaan, positieveling!

#3 Begin je te praten? Stel dan voldoende vragen

Het begin van jullie allereerste gesprek? Dat zou volgens velen 90% van de rest van het verhaal bepalen. Met andere woorden: ook via chat is een eerste indruk allesbepalend. Wat je dan zoal moet zeggen, vraag je je af? Wel: mensen praten graag over zichzelf. Begin daarom met een leuke vraag - idealiter iets dat van toepassing is op hun profiel. Zo weten ze dat je oprecht geïnteresseerd bent in hen - en dat je al een beetje ‘huiswerk’ hebt gedaan om hen beter te leren kennen.

#4 Hou de serieuze en zware foto’s voor op Instagram

Het is bewezen: jouw foto’s op online dating apps, die stralen het beste vrolijkheid, plezier en algemeen lichtheid uit. Met andere woorden: die donkere, slecht verlichte foto’s waar je broeierig in het ijle staart? Allemaal heel cool en wel - maar deze bewaar je best voor op je Instagram account. Op jouw online dating profiel hou je het liever luchtig, zodat jouw profiel een algemene vibe van plezier en levenslust uitstraalt. Dat zou tenslotte meer aansporen om rechts te swipen.

#5 Hou het luchtig tot je elkaar IRL ontmoet

We snappen het wel, hoor: ondertussen ben je al een hele tijd aan het chatten - en je begint de drang te voelen om diepere dingen uit je leven te gaan delen. Toch raden we aan om hier mee op te passen. Natuurlijk wil je dingen delen met een potentiële partner, maar soms kan dit nogal… heftig overkomen - zeker wanneer het enkel virtueel gebeurt.

Wacht daarom met de zware dingen te vermelden tot je effectief in het echt bent uitgeweest met die persoon. Begin op zo’n date met luchtige interesses. Voel je dat het goed gaat en dat het echt klikt? Dan kan je rustig aan andere, diepere, zaken beginnen delen.

En, pro-tip… Probeer het swipen te beperken tot op weekdagen!

Hier moét je natuurlijk niet naar luisteren, maar het kwam wel veel naar boven… De kans is groot dat je op een vrijdag- of zaterdagavond een beetje aangeschoten in het los begint te swipen. Maar blijkbaar zou dit kunnen overkomen als iemand die niet erg veel te ‘doen’ heeft. En op weekdagen is dit oké, maar op weekends zou dit als minder aantrekkelijk overkomen… Hou het dus maar op weekdagen - en vul je weekends met vrienden en activiteiten in ‘t echt!