Misschien dacht jij dat het eindelijk zo ver was. Na al die vruchteloze conversaties op café, al dat links-geswipe en al die blind dates, dacht jij het eindelijk gevonden te hebben. Waar het ook was, onlangs ontmoette jij de persoon waarvan je overtuigd was hét te zijn.

Misschien hebben jullie enkel nog maar online gepraat, misschien heb je elkaar al gezien. Hoe dan ook: je was ervan overtuigd dat het goed zat. Tot… je plots minder en minder smsjes terugkreeg - en het nu misschien zelfs al een hele tijd geleden is dat je überhaupt nog antwoord kreeg? Hm. Vervelend, frustrerend en nefast voor je zelfvertrouwen. Want wat ging er nu precies mis?! Wel… misschien ligt het aan één van deze redenen?

#1 Misschien voelt hij/zij het gewoon niet.

We beginnen gewoon met de meest pijnlijke… maar wel een van de meest voorkomende. Misschien ben je inderdaad al op enkele dates geweest - en hebben jullie een tijdje gesmst. En nu is dat gestopt? Wel… dan vrezen we dat hij/zij het ‘gewoon’ niet voelt - en geen zin meer heeft om er tijd in te steken. Bovendien heeft hij/zij duidelijk ook geen zin om erover te praten en hoopt hij/zij dat jij de ‘hint’ van negeren wel zal begrijpen. Ugh. Geen gemis, zeggen wij - gewoon verdergaan met je leven en iemand deftig tegenkomen!

#2 Misschien begrijpt hij/zij je mopjes niet

Misschien heb je wat mopjes gemaakt in je laatste berichtjes - en begrijpt hij/zij je humor niet? Op zich niet heel onbegrijpelijk: geschreven humor is niet altijd even eenvoudig om te vatten omdat je zoveel andere nuances volledig mist. Probeer misverstanden dan ook uit de weg te gaan door duidelijk aan te geven wanneer je een mopje maakt.

#3 Misschien sms jij te veel en vindt hij/zij dat ongemakkelijk.

Je date is waarschijnlijk op zoek naar wat spanning en mysterie. Misschien zelfs een beetje jacht. En als jij elke dag, de hele dag door, ligt te sms’en… tja, waarover kunnen jullie dan nog praten wanneer jullie elkaar terug zien? De kans is groot dat je date doodvermoeid is door die eeuwigdurende sms-conversaties en daarom besloot om niet meer te antwoorden.

#4 Misschien is de verhouding niet evenredig.

Misschien probeerde je date in het begin snel te antwoorden, maar nam jij je tijd om hetzelfde te doen? En misschien vond hij/zij dat een beetje vervelend, waardoor hij/zij besloot om je van je eigen koekje een deeg te geven. Niet perse de meest volwassen aanpak, maar het gebeurt (te) regelmatig. Uit onzekerheid, misschien. Maar vooral uit onze onontkoombare drang om spelletjes te spelen.

#5 Misschien loop je wat hard van stapel.

Oké. Heb je recentelijk toevallig opmerkingen gemaakt over relaties, trouwen, kinderen, samenwonen of meekomen naar het volgende familiefeest? Want dan kan het goed zijn dat je je date recht in een paniekaanval geduwd hebt. En da’s genant. Want misschien vond hij/zij je oprecht wel leuk, maar heeft hij/zij gewoon wat meer tijd nodig om te settelen. En misschien was die ene opmerking van jou er gewoon nét teveel aan...

#6 Misschien heeft hij gewoon geen tijd.

Eigenlijk is dit een erg logische reden. Misschien heeft je date een druk leven, veel lessen, een zotte carrière of misschien andere shiften dan jij? Misschien vergeet hij/zij gewoon dikwijls te antwoorden omdat je stuurt op momenten dat hij/zij geen tijd heeft. Erg logisch, maar iets waar we vaak niet aan denken…

#7 Misschien heeft hij iemand anders ontmoet.

Wanneer hij/zij in het begin volledig in to you was - en dan plots, zonder enige reden, dat niet meer lijkt te zijn… is de kans groot dat er iemand anders in het spel is gekomen. Jammer genoeg kan je daar niets echt iets aan veranderen, zeker wanneer hij/zij gewoon beslist je niets meer te laten weten. Maar, ja. Geef toe: je wil niet ‘strijden’ met iemand anders voor zijn/haar liefde, toch?