Zodus. Je ging onlangs met hem of haar op die eerste date - en je hebt er een goed gevoel bij. De sfeer was gezellig, de conversatie viel niet stil - en er was ongetwijfeld voldoende oogcontact om de spanning erin te houden. Misschien kreeg (of gaf) je zelfs een veelbelovende kus bij het afscheid vooraleer jullie wegen scheidden.

Een sprookje in de maak, je voelt het al. Maareuh… nu zijn we de dag erna en weet je niet goed wat te doen? Erg begrijpelijk - en je bent zeker niet de enige in deze situatie. Gelukkig zijn wij hier om je te helpen. Wij geven enkele tips mee om hem/haar geïnteresseerd te houden na die eerste date… hier gaan we!

#1 Wees eerlijk

Met andere woorden: vergeet al dat gezeur over ‘hij moet eerst sturen’ of ‘je moet drie dagen wachten’. Vergeet het. Liefde is eerlijk en puur, waarom zou je zelf dan spelletjes spelen. Toch? Als je je date leuk vond - en je een leuke tijd had op die date, laat dat dan gewoon eerlijk weten. Dat wil niet zeggen dat jullie meteen een koppel moeten zijn - of de tweede date al moeten boeken… maar je kan wel een simpel berichtje sturen ter bedanking van de fijne avond. Dit stuurt een positief en eerlijk signaal - en toont aan dat je durft zeggen wat je denkt, zonder spelletjes te spelen.

#2 Ga de conversatie aan

Dit moet natuurlijk niet meteen een ‘zware’ conversatie te zijn. Het kan ook een grappige meme zijn, een uitnodiging tot een event waar je graag naartoe wil - of gewoon een berichtje met ‘hoi, hoe is je dag?’. Deze kleine efforts zullen hem aantonen dat jij nog steeds aan hem/haar aan het denken bent, ook al zien jullie elkaar niet. Enneuh… antwoordt hij/zij niet op je berichten? Ja, tja. Dan is het tijd om je conclusies te trekken!

#3 Probeer uit te zoeken of hij het ook voelt

Dating is niet gemakkelijk. Het is ingewikkeld, rommelig en altijd een beetje onzeker. We hebben allemaal bagage, die we allemaal meesleuren naar de volgende relatie. Je wil dus iemand die die bagage erkent - maar zich er niet door laat beperken. Ga er daarom niet zomaar vanuit dat je date op dezelfde pagina zit. Weet je het niet zeker? Dan kan je het altijd gewoon vragen...

#4 Hou jezelf bezig

Het is gemakkelijk om jezelf helemaal gek te maken tijdens het daten. Je hoort hem/haar misschien een tijdje niet, dus je duikt helemaal terug in je conversatie - op zoek naar signalen (die er misschien helemaal niet zijn). Hou jezelf daarom flink weg van je telefoon en andere schermen. Boek een leuke afspraak met vrienden, ga sporten, kook iets lekker, kijk die ene leuke film, … Als je je date dan niet meer hoort, heb je alsnog leuke dingen om naar uit te kijken om de leegte op te vangen. Spreken jullie wel opnieuw af? Dan heb je interessante dingen om over te praten.

#5 Wees zelfzeker in je gevoel

Dit sluit aan op het eerste puntje. Eerlijk zijn is één ding, zeker zijn over jouw gevoelens, da’s iets anders. Het is vast moeilijk om jezelf volledig open te stellen… maar hij/zij kan geen gedachten lezen. Blijf dus communiceren over wat je wel of niet leuk vond - of je ‘het’ wel of niet voelt. En dan volgt de rest wel!