We moeten het toegeven. Tegenwoordig wordt er bijna evenveel, of misschien zelfs meer, online geflirt dan offline gebeurt. Begrijpelijk; je hoeft er niet meer voor buiten te komen, maar je kan het gewoon lui vanuit je zetel doen.

Maar… natuurlijk, zoals dat altijd het geval is met dating, bestaan er wel wat ongeschreven regels om te volgen. Een soort van sexy sms-etiquette, zeg maar. Ben jij soms de weg kwijt tijdens dat sms geflirt - en kan je wel wat tips en tricks gebruiken? Goed dat je hier bent beland, dan! Wij bevroegen enkele serial daters (het is een ding, blijkbaar) en vroegen hen naar wat handige pointers om dé beste sms’er van het westelijk halfrond (of meer, the sky is the limit) te worden. Klaar voor? Top. Hier gaan we!

#1 Wanneer stuur je je sms?

Om hoe laat jij je sms stuurt - en hoeveel tijd er tussen de verschillende berichten zit - vertelt heel wat over jouw bedoelingen (of die van je date, natuurlijk). Klaar om alles te leren over de onuitgesproken regels van sms’en? Yes. Hier gaan we!

  • Sms’en voor 8u ‘s morgens? Ochtendvogel.
  • Sms’en tussen 9u en 11u? Jij bent de eerste waaraan ik denk wanneer ik wakker word.
  • Sms’en tussen 12u en 14u? Ik denk aan je doorheen de hele dag.
  • Sms’en tussen 15u en 17u? Ik kan op elk moment van de dag met je praten.
  • Sms’en tussen 20u en 22u? Er zijn romantische vibes.
  • Sms’en na 23u? Bootycall. Geen twijfel mogelijk.

Daarnaast zijn er ook wat regels over de frequentie van sms’en…

  • Elke dag sms’en: we hebben voldoende aan elkaar te vertellen - en/of ik ben érg mijn best aan het doen om jou te krijgen.
  • Om de paar dagen sms’en: ik ben geïnteresseerd en wil op de hoogte blijven van jouw leven.
  • Wekelijks sms’en: ik wil weten of alles oké is met jou.
  • Sporadisch: ik ben matig geïnteresseerd en wil mijn opties openhouden.

#2 Hoe lang is jouw sms?

Probeer, zeker in het begin, weg te blijven van ellenlange sms’en. Die zijn niet alleen vermoeiend om te schrijven, maar des te meer om te lezen! Met lange sms’en krijgt de ontvanger dikwijls het gevoel om echt, hard, te moeten investeren in het gesprek - terwijl het spontane karakter van sms’en het net zo leuk maakt. Hou het kort, schattig, leuk.

#3 Denk ook visueel na

Mensen zijn visueel ingesteld, zeker in deze digitale wereld. Speel daar dan ook op in met alle opties die we hier momenteel beschikbaar voor hebben! Gebruik op tijd en stond een slimme emoji (maar ga niet overdrijven met een hele reeks, dat komt kinds over). Daarnaast kan je af en toe ook een leuke GIF sturen, die zorgen gegarandeerd voor wat giechels aan beide kanten van de conversatie. Bovendien is het ook fijn om af en toe wat foto’s uit jouw leven te delen: plekken waar je op dit moment bent, events waar je bent, een foto van je kat, … zo geef je je mede-sms’er een sneak peek in jouw leven - en zal hij/zij (hopelijk) binnenkort naar meer snakken.

#4 Tone-of-voice

Eerst en vooral: probeer de schrijffouten zoveel mogelijk te vermijden - of waarschuw hem/haar op voorhand dat spelling niet jouw sterkste talent is, maar dat je er veel - veel - andere hebt. Ga ook niet alles afkorten: lol, k, brb, jk, … dit komt erg ongeïnteresseerd en lui over. Niet echt de vibe die jij wil meegeven, toch? Vind die gulden middenweg tussen correcte grammatica en spelling - en af en toe een grappige afkorting. Zo kom je even flexibel over als dat je dat bent in het echte leven!

#5 Leuke extraatjes

Probeer écht plezier te hebben in je sms’en - en wees niet bang om je partner een beetje uit te dagen. Mopjes, screenshots, mooie gedachten, grapjes, liedjes, quotes, artikels, … Deel alles waar jij van moet glimlachen, in de hoop dat dat bij hem/haar hetzelfde effect teweegbrengt. Door te delen waar jij zoal mee bezig bent of blij van wordt, krijgt hij/zij de indruk dat je echt moeite doet om jezelf bloot te stellen. En dan gaat hij/zij hopelijk hetzelfde doen!